dimarts, 28 d’abril de 2015

Danys col·laterals assumibles...
Un informe publicat per un grup de metges premiats pel Nobel de la Pau al 1985, l’Associació Internacional de Metges per la Prevenció de la Guerra Nuclear, revela que 1 milió de civils Iraquians, 220000 Afganesos i 80000 Pakistanesos han mort en el nom del combat de les forces occidentals contra el “Terrorisme”.  És a dir que ni mes ni menys , la “Guerra Munial contra el terrorisme” ha fet un mínim de 1Milió 300000 víctimes civils...
Denuncien que les forces multinacionals dirigides pels Estats Units a l’Iraq, porten metòdicament els comptes de les pèrdues pròpies, ignorant ostensiblement les pèrdues dels combatents en el bàndol contrari així com les pèrdues civils.
Es tracta de una omissió deliberada ja que comptabilitzar aquests morts hauria destruït els arguments segons els quals es tractaria de l’alliberació per la força de l’Iraq, sotmesa a una dictadura , o la eliminació de caus de terroristes en les zones tribals al Pakistan, així com el de foragitar Al-Qaida de l’Afganistan. Tot plegat , accions destinades a evitar l’arribada del terrorisme en territori americà, a millorar la seguretat global, i permetre avenços en els Drets Humans, a “costos assumibles”.
El general de les forces armades d’Estats Units Stanley McCrystal, ja es queixava que l’enemic més perillós al qual es trobaven confrontats, era aquesta percepció causada per les pèrdues en vides civils, prop de la ciutadania.
Les dades però, son tossudes, i tant els governs occidentals com les societats civils, son cada cop menys indiferents a assercions tan absurdament falses. Les batalles militars han estat guanyades a l’Iraq i l’Afganistan però a canvi d’uns costos humans enormes, posant en entredit la seguretat dels homes i la confiança entre les nacions.
La voluntat dels governs occidentals d’amagar part de la informació, i de denegar una visió completa de les intervencions militars i de les guerres no es res de nou. Encara que una quantitat ínfima de víctimes es poden atribuir a les actuacions dels “esquadrons de la mort” i al sectarisme de la guerra sub-jacent entre Xiïtes i Sunnites, no es pot amagar eternament l’impacte de la intervenció occidental sobre la població civil d’aquests països.
No es la primera vegada... Si mirem enrere, el comportament dels Estats Units en la Guerra del Vietnam va ser similar. El cost immens d’aquella guerra, començant per la mort estimada de 2 milions de civils , així com l’impacte a llarg termini sobre la salut i el mediambient per la utilització del sinistre Agent Taronja, encara no han estat mai plenament reconeguts pel poble Americà.
I no van sortir de la desolació de un Cambodge devastat pels bombardejos, els Khmers Rojos? Podríem atribuir també a la desestabilització post-conflicte, el creixement en potencia d’Estat Islàmic?
Si al Milió 300000 de víctimes civils, hi sumem el resultat de la primera guerra del Golf, amb 200000 morts, i les conseqüències de l’embargo cruel infligit pels Estats Units, després d’aquesta, entre 500000, i 1,7 Milions de morts), La regió de Mesopotàmia ha pagat un dur tribut de gairebé 3 milions de morts, perquè suposadament l’alliberin...
3 milions de morts imputables a les forces occidentals, en nom dels drets Humans i de la Democràcia...
Guerres d’alliberament o guerres colonialistes, acceptades per l’opinió publica com un mal menor, a partir de les mateixes mentides, i amb el mateix resultat de més desolació i més terror...
Danys col·laterals en diuen...


Antònia Escoda

Per l’espai d’opinió del “Ningú és Perfecte” de Radio Valira 28-04-2015