dimarts, 28 de gener de 2014

Eco de les galàxies...
Segons fonts properes, s’ha sabut que els extraterrestres estan perdent totalment la fe en la salut mental del habitants de la terra.
La raó de tot plegat, les estranyes reaccions als fets d’actualitat.
Frenesí mediàtic per les històries de faldilles d’un president, el cop d’estat en un club esportiu per dubtes en un contracte multimilionari, el Hara Kiri quotidià dels defensors de les monarquies ...  Nombroses espècies d’extraterrestres, es declaren extremadament xocats, per l’escala de valors de l’espècie humana.
“Teníem als humans com a ens dotats de raó, de seny, de capacitat de reflexió...”
La veritat és que és difícil d’explicar segons quines coses, i admeto que em sento bastant extraterrestre en aquest sentit.... Es veu que hi haurien dubtes sobre les clàusules del contracte  d’un jugador de futbol d’aquests galàctics, que en diuen. Tot plegat, es munta la de Sant Quintí, un soci ho porta a la justícia, el President dimiteix i se’n va a Londres, i resulta que l’assumpte agafa uns aires de guerra de secessió , Madridistes-borbònics, contra Barcelonistes-botiflers...
A fe de deu que no hi entenc res de res!
Que el futbol remena diners a cabassos , ja ho sabem tots, que els que mouen els fils i s’enriqueixen són els mateixos que ho fan en al resta dels àmbits econòmics, tampoc no em genera cap tipus de dubte. Tenim tants exemples d’abusos de poder, de tinglados destinats a eludir el fisc, d’enriquiments desmesurats a costa de les espatlles del ciutadà de a peu que hem arribat fins i tot a acostumar-nos-hi.
Fins i tot som capaços d’admetre o d’indignar-nos, quan aquests afers afecten a membres de la reialesa , als banquers que remenen el cotarro, als polítics corruptes... Això sí, sense moure un dit.
Però senyors, quan això toca a una sacrosanta institució  com el Barça, bressol de profetes i mitjos deus, ens pugem tots a la parra i fins i tot un sacrificat soci es posa les mans a la cartera per denunciar tan indigna  profanació!!!
I és que això del futbol té molta tela...
Recordo un 11 de Setembre on una delegació dels Verds vam baixar a Barcelona , a una reunió del Triangle de la Mar Blava, i vam participar a la desfilada i posterior ofrena al monument d’en Rafael Casanovas , invitats pels companys d’Iniciativa:
A mesura que la delegació anava acostant-se al monument , sentíem xiulets i protestes dirigides als representants dels partits polítics, que ni es van aturar en passar la delegació dels antics combatents de la República. En canvi , en arribar la delegació del Barça , tot van ser aplaudiments i visques...
Tot plegat acabes pensant que més val perdre el temps en introduir-te en el mundillo del futbol , que intentar canviar les coses des de la política.
Que uns treballadors protestin i xiulin per defensar el seu lloc de treball i els seus drets laborals, em sembla de lo més normal, que uns segons després, es posin a victorejar a quatre milionaris que juguen a pilota em sona esperpèntic!
Deia Karl Marx, que la religió era l’opi del poble, ara sense cap dubte ho diria del futbol...
Aquí a Andorra no, però... Aquí es veu que només perden l’oremus amb el futbol al Pas de la Casa. Deu ser l’alçada, i l’excés d’exposició als vents atlàntics...
Mentida podrida!
Com a mare soferta que he estat, he voltat els camps de futbol infantil del país, i us puc assegurar, que molts pares i mares mereixerien que els hi fessin una càmera oculta de la seva actitud a les grades...
Així anem donant exemple a la nostra descendència...
Difícil d’explicar als ambaixadors Vogon. Veig complicat que puguem tancar qualsevol tracte pel que fa la creació d’una via exprés hiperespaial , que es veu que en el seu traçat original podria afectar la Terra, provocant la seva destrucció pura i dura. Difícil de trobar arguments en favor de l’espècie humana, amb el seu absurd comportament, en front de la importància de les comunicacions intergalàctiques, i els avenços de les espècies superiors.

Antònia Escoda

Per l’espai d’opinió del “Ningú és Perfecte” 28-01-2014