dimarts, 12 de febrer de 2013

Avui si que podriem parlar de sexe...

-->

Portem ja uns quants dies, o setmanes en que el temps fa, que el que més et ve de gust , és quedar-te ben calentet sota l'edredó, i, si pot ser, en bona companyia.
Convé doncs recordar i desmuntar algun que altre topic sobre les relacions entre sexes.

« la sexualitat de la dona és més emocional, menys física, per això necessita estar psicològicament més receptiva perquè els seus sentits puguin ser estimulats. En la dona l’aspecte emocional és més present que en l’home, per qui la sexualitat és més genital. Això explica que necessita al menys vint minuts de preliminars per estar preparada per l’acte sexual …».
Refrany psicosexomediatic recitat una i altra vegada amb veu sensual tirant a fleuma…

Res. Pamplines. Histories de la vora del foc!

Ves per on , vint minuts de preliminars ,no es deuen a una inclinació sentimental, conseqüència d’ una educació romàntica, sinó senzillament d’una necessitat d’ordre purament fisiològic.

Ara em sortireu amb l’exemple d’aquelles que no necessiten aquests vint minuts, i que tenen la sensació de mullar les calces de manera instantània. Doncs mireu , l’explicació és molt senzilla, ja que l’estimulació que fa pujar el desig pot ser diferent de una carícia purament física, com un fantasma , o una anticipació.
Podríem entrar en l’estudi de l’aspecte químic del procés, particularment pel que fa a les neurohormones, que son petites missatgeres enviades per les neurones i amb la missió de fer arribar informacions precises a indrets del cos , com per exemple , entre les cuixes.

També he sentit rumors sobre l’existència d’un suposat estudi, que pretenia provar que els homes que feien més feines de la llar , tenien menys vida sexual.
D’aquí a estatuar : que entre les feines de casa i fer l’amor , cal triar. També que passar l’aspirador te efectes negatius sobre la libido masculina, o que rentar plats perjudica l’activitat sexual...
Curiós que aquests preceptes siguin vàlids només quan es parla de sexe masculí!!

El problema es que alguns mitjans repeteixen aquests topics sense anar mes lluny en l’anàlisi , caricaturant els resultats , i traient-ne conclusions casolanes, sense el més petit indici d’esperit crític.
Es mes, el que publiquen esdevé directament fals, ja que es veu, que en l’estudi en qüestió no es diu de cap de les maneres, que ni l’aspirador, ni rentar els plats, tinguin efectes negatius o positius sobre la libido.

En relitat es tractaria d’un estudi portat a terme per un grup de sociologues espanyoles, que demostraria una correlació notable entre el nombre d’hores passades per un determinat nombre d'homes fent tasques domestiques tradicionalment atribuïdes a les dones, i el nombre de relacions sexuals que declaren haver tingut en el decurs del darrer mes.

Com tota recerca en ciències socials que es respecti, el que es tracta es de posar en evidencia unes dades , la interpretació de les quals no pot tenir altre format que la formulació d’hipòtesis .

Segons les autores , la hipòtesi principal es l’existència de uns comportaments sexuals, anomemats “scripts sexuals”, en funció del sexe.
Tenir comportaments conformes a aquests guions, es a dir al que s’espera de un home o una dona, tindria una importància en el naixement del desig, i en la performance de l’activitat sexual.

Aixi les parelles que es reparteixen les tasques domestiques de manera tradicional, tindrien també una visió mes tradicional de la dona i l’home , i adoptarien en consequencia, comportaments conformes a les seves creences, es a dir: la idea aquella que un home te necessitats sexuals mes frequents que la dona, i aixi ho ha de demostrar , i que les dones per a ser bones esposes, han d’ accedir a aquestes demandes.

Les parelles que es reparteixen de manera mes igualitaria les tasques domestiques es manifestarien amor i afecte de multiples maneres , no necessariament en relacions sexuals.

En resum , habitualment el comportament de les persones esta determinat per la propia visió del mon, més que per mecanismes de causa a efecte.

Que aquests senyors no participin a les tasques domestiques, no significa que facin més l’amor, o viceversa. Mes aviat seria la idea que tenen de ser home , o de ser dona, del que és una parella , el que els incita a no fer tasques domestiques i a reclamar mes sovint relacions sexuals.De la mateixa manera, la dona hi accediria, perque ella mateixa te aquesta visió de ser una bona esposa.

Vaja, que el dit estudi demostraria que els homes amb actituds masclistes no fan tasques domestiques i declaren fornicar mes sovint ja que és una manera de provar la propia virilitat.

Aixo es una primicia???

Val a dir que les dades son fruit de declaracions dels subjectes d’estudi… D’aquí a pensar que entre el que diuen i el que fan hi ha un tram…

Encara que admeto que a primera vista , l’home i la dona presenten algunes diferencies de fabricació, perquè no decretem d’una punyetera vegada que el mascle i la femella son iguals de debò?

D’acord, fem un boci de camí els uns i els altres en el camí cap a la llum.

Per exemple , podríem decidir , nosaltres, les dones, que aturarem la cançó aquella de: els homes tenen el cervell situat sota el melic... només pensen en això... bla,bla,bla.... En canvi les dones som més sentimentals, i el factor emocional esta més desenvolupat... bla,bla,bla...

Potser així podríem eliminar de les revistes femenines que es venen a tones en els quioscs, aquestes idees repetides fins embafar-se, recalentades i pre-digerides pels periodistes especialitzats en la gent femenina, i , sostingudes per la teoria del sexòleg de torn, tot matxacant amb una convicció candida i comercial que , efectivament ,les dones inversament als homes.... I re-bla, bla, bla....

Va home, va... Prou !
Que se m'acaba el temps, i queden tants topics per desmuntar.... 
Continuará....


Antonia Escoda
Per l'espai d'opinió del « Ningú és Perfecte » de Radio Valira 12-02-2013