dimarts, 18 de setembre de 2012

Si vols ta casa guardar ,procura matinar.Llevar-se de bon mati  te l’avantatge que les xarxes encara no estan saturades. A mi que em costa fer neteja de persones a qui seguir, ja que a tothom li trobo un punt interessant, entrar a Facebook o Twitter en hores de gran afluència, em provoca un mareig i un estrés  considerable.
Així  quan entres a les xarxes a l’hora en que la gran majoria encara somien amb els angelets, et permet  pescar alguna que altra noticia, que per irrellevant, o bé misteriosament marginal no transcendirà durant el dia..
Aquest mati, he fet la descoberta d’un senyor francès , que cada dia , des de fa 10 anys, es fa una foto a les 9 i 9 minuts, i la penja al seu bloc. Ara em direu: I que? Doncs això, que no em sento tant rara, cadascú te les seves manies, com jo la de penjar una cançoneta, o de tirar-me golosament cada mati sobre el teclat,encara lleganyosa, per donar el bon dia als amics..
També es el moment de les efemèrides: avui a la radio he escoltat totes les teories hagudes i per haver sobre la mort d’en Jimmy Hendricks…
Bé, no us atabalaré més sobre les virtuts del matinar ,ja que no deixen de ser les justificacions exculpants, de la que sempre es deixa les coses per l’últim moment, inclòs el discurset amb que us estic probablement avorrint...

El cas és que ja hi som, la setmana passada tot just ens recol·locàvem , ara si que la normalitat no perdona, horaris escolars, temporada de programes radiofònics ben a lloc, i “rentrée” política  apretada, desprès del símil de tranquil·litat estival.

Ara toca córrer a tots, amb “estivalitat i alevosia” sortia el reglament relatiu als impostos directes de les societat i de les activitats econòmiques. Apa, tots  a fer la declaració censal, i el dolorós avançament sobre els impostos que ens pertocaran pel 2012. Admeto que fa pupa, el mes de setembre ja sol ser una sagnia per a les famílies. Pels qui fan una activitat econòmica i no estan afiliats a la CASS, que sàpiguen que el mes d’Octubre és la data límit, per no quedar fora de la llei. I anem-nos preparant, que en el breu espai de temps entre l’octubre , en que sortirà el reglament sobre l’Impost General Indirecte, i  l’ 1 de gener del 2013, també ens haurem d’adaptar tant a nivell de coneixements com en equipaments per tramitar-lo.

Ja ho veieu... Definitivament no soc l’única que ho deixo tot pel darrer moment...

El problema és que amb aquests temes ja no n’hi ha prou amb matinar.... Durant anys i anys, la majoria s’ha entestat, en preservar el nostre país de qualsevol imposició directa .

Preservar? Voleu dir que més aviat això no ha suposat un handicap? 
Ara tothom plora, però no fa tants anys, n’ estavem tots cofois, tots orgullosos, d’obrir la caixa, agafar els bitllets això si deixant la xavalla, i posar-nos-els  a la butxaca sense donar comptes a ningú. Que “majos” naltros, anant a vendre les virtuts de la no imposició, i el paradís dels nostres bancs...

Mentre vivíem a la gloria, poliesportius a 2 metres de casa, carrers ben florits, operaris per poder sortir de casa i trobar la vorera ben neta, i el millor de tot, no haver de pensar en com tot això s’havia de finançar , ni d’administrar, ja estaven els politics per això! Nosaltres , ja teníem prou maldecaps, de pensar si el veí tenia un millor cotxe que el nostre, o si el fill de la companya de feina era més bon esquiador que el nostre....

Ara ens ha tocat despertar d’aquest somni de manera brusca i dolorosa. Ara ens demanen de contribuir. Ara pretenen que aprenguem el preu de les coses, quan fins ara ens havien mantingut en la ignorància. Però no creieu que fora una mica injust donar només la culpa als altres de la que ens esta caient.

Despertar, quan has anat a dormir embriac i ben fart, sol traduir-se en una bona ressaca.
Ara toca doncs una bona purga, sopetes de civada i vida sana. La situació s’ho val. No podem afrontar-la amb el cap emboirat. Ara toca lucidesa, solidaritat i esperit crític.
Ara ja no ens desperta la mama al mati amb petonets. Ens hem de fer grans posar-nos el despertador i procurar que no sigui el del  dia de la marmota.

Bon dia!!!

Per l’espai d’opinió del “Ningú és perfecte” de radio Valira 18-09-2012