dimarts, 27 de març de 2012

Una infantesa protegidaEls nens menors de 8 anys, no podran inflar globus sense la supervisió d’un adult segons la directiva sobre seguretat en les joguines que han aprovat diferents països comunitaris.
 També s' imposarà restriccions a ossos de peluix i jocs de pesca. En particular els  espanta-sogres, saben aquell tub enrotllat de paper en el que es bufa, son classificats com a joguines susceptibles de ser perilloses i seran classificats en aquest sentit per a tots els nens menors de 14 anys.
 En  conseqüència els fabricants de joguines tindran l’obligació d’indicar en els embalatges d’aquest tipus de joguines, tots els riscos que es poden derivar de una mala utilització segons la nova reglamentació.
També s’imposen noves restriccions sobre el nivell de soroll que podran emetre les joguines, en els sonalls i instruments musicals.
 No es salven els ossets de peluix que hauran de ser resistents al rentat ,ja que consideren que els ninots susceptibles d’embrutar-se poden contribuir a la propagació de malalties i infeccions.
Segons la Comissió Europea, aquesta nova legislació té la pretensió d’estalviar “histories de terror” als pares , per un possible ofegament dels seus fills.
 Un portaveu de la Unió Europea admetia que la directiva podia ser difícil d’entendre, però que el que es cercava es la preponderància de la seguretat per damunt de qualsevol altra cosa.

Son d’aquestes noticies, que podrien semblar anodines en si mateixes, però que en l’univers de les xarxes socials s’amplifiquen , es magnifiquen , i obren debats  tan apassionats com divergents.

Jo, a priori, pensaria que es una directiva mes , d’aquestes destinades, tant a complicar la burocràcia, com per permetre a fabricants de joguines i legisladors, de cobrir-se les espatlles, o  donar-se bona consciencia, pel simple fet d’omplir els embalatges, d’informació, que al cap i a la fi , ningú no llegirà , ni tindrà en compte.
 Això  si , en cas d’accident, ells sempre hauran fet el necessari.....

Alguns es preguntaran, perquè , si tan volem protegir els nostres fills, no es fa mes èmfasi en les legislacions de caire social?
Si la Unió Europea esta tan interessada en el benestar de la infància, perquè no es regulen els horaris dels pares de manera a que aquests coincideixin el màxim possible amb els horaris escolars?
Perquè no s’obliga per llei a que en cada país, hi hagi a disposició les famílies, al menys una  aula de llar d’infants per cada 20 nens menors de 4 anys?
Perquè no es fomenten i es premien les empreses que posen escoles bressol a la disposició dels seus empleats?
Perquè no es prohibeixen regals promocionals en forma de globus i joguets de talla petita , per part de les empreses de menjar ràpid, que en el fons propicien una forma de mala nutrició?
Perquè no es sanciona a les empreses que utilitzen infants en estat d’esclavitud en la fabricació dels seus productes?
Perquè no es prohibeix la fabricació d’armes , que tantes vides d’infants s’han cobrat?

No em digueu que no té gracia.... Em pregunto si quan algú compra una arma, també s’hi troben , a part de les instruccions de muntatge, la garantia, tot el reguitzell de recomanacions tipus: “l’ús d’una arma pot ser perillós per a la seva salut i dels seu pròxims..”

Perquè no legislen contra els atacs constants del mon financer , que posen en perill la convivència europea, i enfonsen a tantes famílies  dins la misèria, amb el conseqüent perjudici pels infants?

Perquè no treballen per una sanitat publica i gratuïta perquè cap nen europeu  quedi exclòs del sistema de salut?

En fi.... Que queda clar que no tenim els mateixos valors...

Ben mirat ,  no hi havia caigut,  els espanta-sogres fomenten la violència , ni que sigui verbal!!! Quina culpa tenen les pobretes sogres??

Definitivament , tot depèn dels ulls amb que vulguis mirar les coses...

Antonia Escoda
 Per l’espai d’opinió del “Ningú es Perfecte”, a Radio Valira 27-03-2012